Wat we doen

Impact helpen maken. Omdat impact maken zelden een one man’s job is.

Het is geen nieuws dat we ‘iets te doen hebben’ maar hoe ga je om met de complexiteit en de veelheid van ontwikkelingen. Hoe kies je richting en hou je focus als er veel schuift in verhoudingen, posities en relaties. En je ook de zaak open moet houden.

aanbod

Flink Veranderen heeft diensten, programma’s en instrumenten ontwikkeld die zorginstellingen helpen in hun verander- en verbeteropgaven. Zodat we samen kunnen werken aan het vergroten van impact. Voorbij muurtjes, ego’s en systemen.

flinke verbeteraar

Interim oplossingen

Als je het even goed wilt laten oppakken

De Flinke Verbeteraar doet wat er gedaan moet worden. Door de extra mile te lopen om verwachtingen te overtreffen. Laat zich niet beperken tot hoe het hoort. Zoekt de spanning op om verbetering te realiseren.

flinke veranderaar

Verandermanagement

De juiste focus om succesvol te kunnen veranderen

De Flinke Veranderaar heeft zelf in de frontlinie gestaan, kent de spanning van de praktijk en heeft zich diepgaand bekwaamd in de dynamiek van veranderprocessen, prestatiemotivatie en leiderschap in verandering.

flinke topcoaches

Executive coaching

Gidsen bij taaie
vraagstukken

De Topcoaches hebben organisatie- en leiderschapsdilemma’s zelf diepgaand ervaren. In het werk, vak en leven. Ze schakelen soepel tussen complexe organisatievraagstukken en de meer existentiële levensvragen.

Leiderschapsontwikkeling

Om aandacht en focus te brengen naar de plek waar je groei ligt. Omdat je vindt dat het tijd wordt voor de volgende stap. Naar binnen of naar buiten. De programma’s gaan over ‘binnen en buiten’. Letterlijk en figuurlijk.

De weg naar binnen om te voelen wat je richting is; om te voelen wat er voor jou toe doet als mens en professional. De weg naar buiten om het ‘in de wereld te zetten’; om te laten zien wat je kunt.
De programma’s zijn erop gericht om je sterker te maken. Zo binnen zo buiten. Wat er van binnen gebeurt, laat je buiten zien.

flink potentials

Potential Programma

Vleugels geven aan
je ambitie

Een uniek 8 maanden programma waarin we jong professionals leren ruimte te geven aan hun ambitie en potentie. Om de volgende stap te maken in hun leidinggevende rol. Omdat ze het willen en omdat ze het durven.

leading change

Leading Change

Leren vananderen vanuit het hart van de organisatie

Een programma waarin we professionals met een veranderopgave leren leidinggeven aan een verandering. Omdat dat echt wat anders is dan leidinggeven aan de dagelijkse operatie. Omdat in het hart de kracht ligt.

Leiderschapstrail

Natuur en stilte om vraagstukken te onderzoeken

5 daagse trail in de ongerepte natuur van Spanje of Italië. Weg van het bekende en de dagelijkse routine Versimpelen en vertragen. Ruimte maken voor reflectie op je persoonlijk leiderschap.

trail

Leiderschapstrail

Natuur en stilte om vraagstukken te onderzoeken

5 daagse trail in de ongerepte natuur van Spanje of Italië. Weg van het bekende en de dagelijkse routine Versimpelen en vertragen. Ruimte maken voor reflectie op je persoonlijk leiderschap.

kleur bekennen-new

Kleur bekennen

Sterker als leider door inzicht in je gedrag en je emoties

Jezelf professioneel in de spiegel kijken. Scherp krijgen waar je blinde vlekken, struikelblokken, niet herkende, verborgen krachten liggen. Om dit om te zetten in verbindend, constructief leiderschapsgedrag.

mindful leadership-new

Mindful leadership

Omdat aandachtigheid alles mooier maakt

Leren hoe je deze oude principes kunt toepassen in je dagelijks handelen. Omdat je je soms anders wilt verhouden tot situaties en mensen. Op momenten dat het er even om spant. Of net ervoor.

netwerk link-new

Netwerk – Link

Open netwerken maken impact

Netwerk-Link is een innovatieve en gestructureerde aanpak die de samenwerking faciliteert en optimaliseert binnen organisaties, tussen verschillende netwerken én binnen netwerken zelf.