Life Integration Process

Omdat het leven geen weg terug kent... kun je het maar beter zien voor wat het was

Coen Aalders neemt ons in deze inspiratie sessie mee in de werking van het LIP model door zowel de theoretische, psychologische achtergrond van het systemische werk uit te lichten maar vooral ook door dit praktisch te laten ervaren.

Het levensintegratieproces (LIP) is een nieuwe opstellingsvorm, ontwikkeld door Wilfried Nelles. Door in de LIP-opstelling de voorbije bewustzijnsniveaus te integreren wordt het eigen leven meer ontspannen. Dit maakt het leven niet eenvoudiger, maar het maakt het relaxter en levendiger. Je bent meer geworteld in het nu. De aanvaarding van de stroom die het leven is, groeit en je wordt “zelf-bewuster” (in de letterlijke zin). Het leven van alledag wordt begrijpelijker, je wint aan innerlijke onafhankelijkheid en je gedrag wordt krachtiger en effectiever.

 • Datum: 11 april 2023

  Tijd: 17:00 tot 20:30 uur incl. diner

 • Spreker: Coen Aalders

 • Kosten: €250,-

Bij een LIP opstelling gaat het er concreet om:

 • het zelfvertrouwen te versterken en ons potentieel te zien en te leven.

 • met behulp van representanten kijken naar onze levensloop, vanaf de conceptie tot in het nu.

 • ons bewust te worden van ingrijpende, ervaringen – die soms traumatisch waren – en te herkennen dat we die moeilijke situaties hebben overwonnen.

 • ons er ten diepste van bewust te worden dat het niet gaat om wat we van het leven willen, maar om wat het leven van ons wil.

 • te ervaren dat door de aanvaarding van het leven – zoals het is – we aan vitaliteit, gemoedsrust en zelfrespect winnen.

Het is gebaseerd op het besef dat het verleden alleen in ons hoofd bestaat. Het verleden is dat wat voorbij is, het bestaat niet meer. Het enige dat bestaat is nu. Het verleden speelt ons alleen nog parten (vaak onbewust, bijvoorbeeld als gevolg van een trauma) voor zover we ons niet ten diepste hebben gerealiseerd dat het voorbij is.

De opvatting van LIP is dat de oorzaak van onze problemen niet ligt in de gebeurtenissen zelf, hoe moeilijk ook, maar alleen in hoe we ons er nu toe verhouden.

“Ik denk niet dat we iets in de buitenwereld kunnen oplossen tenzij we dat eerst in onszelf hebben gedaan.”
– Etty Hillesum

 • Datum: 11 april 2023

  Tijd: 17:00 tot 20:30 uur incl. diner

 • Spreker: Coen Aalders

 • Kosten: €250,-

Coen Aalders

Coen Aalders is executive coach en kijkt hierin vanuit meerdere inhoudsdomeinen en perspectieven naar vraagstukken. Hij is jurist en bedrijfseconoom, heeft zijn executive master organisatiepsychologie (INSEAD) en heeft zich verdiept in de Theory U aan MIT. Daarnaast werkt hij als fenomenologisch therapeut, opsteller in familie- en organisatieopstellingen op basis van het levensintegratieproces (LIP).

Met jarenlange ervaring als directeur in de profit en het publiek domein weet hij uit eigen ervaring wat eindverantwoordelijkheid is en wat de dilemma’s en vraagstukken daarin zijn.
Coen is aangesloten bij Flink Veranderen in de rol van Topcoach.

Coen Aalders