Leiderschapstrail Italië

Flink neemt je mee de natuur in om de hectische wereld en dagelijkse manier van denken los te laten. De trail vindt grotendeels buiten plaats in de ongerepte natuur van Arbruzzo. Ver weg van het bekende en van de dagelijkse routine versimpelen en vertragen we: vijf dagen zonder horloges, telefoons en computers. Zo ontstaat er ruimte voor reflectie op je persoonlijk leiderschap en je professionele ontwikkeling.

leiderschapstrail-wit

Op ruim twee uur rijden van Rome ligt het oudste beschermde natuurgebied van Italië: Abruzzo National Park. Abruzzo is een van de beste plekken in Europa om wildlife te spotten. Het gebied staat bekend om de bijzondere bruine berenpopulatie die er leeft, de wolvenroedels die er rondzwerven en de grote hoeveelheid vossen, herten, wilde zwijnen, gemzen, otters, lynxen en verschillende roofvogelsoorten, waaronder adelaars en gieren. In het park vind je verder vijfhonderd jaar oude beukenbossen die op de UNESCO- werelderfgoedlijst staan, ruige bergen en weidse meren.

Dit Natuurlijk Leiderschapsprogramma in Italië is een ontdekkingsreis. Bewustwording over wat je heeft gevormd, waar je staat in je leven en wat je drijft. Maar ook bewustwording dat je hoofd, je gevoel en je hart onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Programma FLINK Leiderschapstrail

Deelnemers komen uit verschillende organisaties uit de zorgsector en maatschappelijke organisaties. Elk programma bestaat uit een mix van 6-9 leidinggevenden, senior professionals en ondernemers en bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Intake

 • Foundation workshop

 • Leiderschapstrail in de Wildernis

 • Integratie workshop

 • Coaching sessie

 • Lidmaatschap van de community met meer dan 1600 leden

Het programma wordt uitgevoerd in samenwerking met de Foundation for Natural Leadership (FNL). De FNL, een Nederlandse stichting opgericht in 2002, gelooft dat het tijd is voor een nieuw vorm van leiderschap: natuurlijk leiderschap. Leiderschap dat nodig is om het menselijk potentieel te benutten dat aanwezig is in onszelf en onze organisaties. Bovendien leiderschap dat nodig is om de wereld van vandaag en morgen duurzamer te maken, zowel sociaal als ecologisch.

De missie van FNL is om de ontwikkeling van Natuurlijk Leiderschap te ondersteunen en het bewustzijn van de verbinding tussen natuur & mens te vergroten. Dit doet FNL door het faciliteren van Wildernis Leiderschap Transformatie programma’s in de ongerepte natuur van Nederland, Europa en Afrika. De programma’s leveren de deelnemers extra bewustwording op over hun potentiële leiderschap, drijfveren, talenten, creativiteit en intuïtie. Met deze bewustwording wordt het makkelijker om een transformatie te realiseren op het persoonlijke, privé, professionele en publieke vlak.

flink trail
Print

Impact

Het effect van de trails is inmiddels bewezen in een promotieonderzoek aan de Wageningen Universiteit.

Inmiddels hebben ruim 1600 mensen uit diverse generaties aan de programma’s deelgenomen en is de FNL een snelgroeiende community in Nederland.

 • Toename zelfbewustzijn

 • Helderheid in doelen

 • Persoonlijke transformatie

 • Meer balans tussen werk en privé

 • Meer connectie met de natuur en onze planeet

Theory U

Aanpak FLINK Leiderschapstrail

Onze aanpak van leiderschaps- transformatie is geïnspireerd op de Theory U. Theory U is een gedachtegoed, een raamwerk en een methodologie bruikbaar voor fundamentele transformatie en vernieuwing. Otto Scharmer is één van de grondleggers van Theory U en o.a. werkzaam als docent aan MIT Business School. Het is méér dan een theorie. Het is een krachtig proces dat mensen uitnodigt om met andere ogen en al hun zintuigen naar een vraagstuk te kijken en creatieve oplossingen te creëren. Het proces maakt leren vanuit de toekomst mogelijk, in plaats van leren vanuit het verleden.

Trail_Theory_U

Facilitators en gids

In 2021 ben ik met Arjan mee geweest op deze trail in Spanje. In 2022 ben ik weer geweest en inmiddels ben in zelf ook trail facilitator. Ik weet wel dat natuur ons antwoorden geeft; dat leiderschap niet altijd van nature makkelijk gaat. Dat in leiderschap veel van de eigen persoonlijkheid wordt gereflecteerd. Hoe mooi is het dan om die reflectie in de natuur te ervaren en nieuwe antwoorden te vinden.

Barry Popma

In 2023 ben ik mee geweest op trail naar Italië en dit jaar mag ik samen met Barry de trail faciliteren. Zijn en bewegen in de natuur brengt je terug bij jezelf: er ontstaat tijd en ruimte om met aandacht naar binnen te kijken. Jezelf (leren) kennen is van enorme waarde in leiderschap, het maakt dat je dienend kunt zijn aan de groei van anderen, de organisatie en jezelf...met de natuur als grote inspiratiebron.

Veronique Meijer

Reserveer nu je plek!

 • Datum: 25 - 29 september 2024

 • Locatie: Abruzzen - Italië

 • Kosten: € 2.750,- excl. ticket

  Vliegticket niet inbegrepen