Inspiratiesessie

Samen Slim

‘Niemand weet in zijn eentje genoeg’

- Titus Plautus, 3e eeuw v.Chr.

Wereldleiders polariseren en scheppen eigen waarheden. Politici beloven simpele oplossingen voor complexe vraagstukken. Piramidale organisaties zoeken naarstig naar nieuwe vormen van leiderschap en teamvorming om snel en adequaat te kunnen anticiperen op de duizelingwekkende snelheid van de ontwikkelingen.

Organisatiedeskundige Eric Koenen ziet overal dat individuele slimheid niet langer volstaat om ingewikkelde vraagstukken in de samenleving tot een oplossing te brengen. De sporen die we gewend zijn te bereizen lopen dood.

Onze tijd vraagt om een andere intelligentie, een collectieve intelligentie. Collectieve intelligentie beperkt zich niet tot individuen, maar ontstaat zorgvuldig geregisseerd vanuit een diversiteit van denkers en doeners op vele niveaus.

Dat gaat niet vanzelf. In Samen slim brengt Koenen inzichten uit veel disciplines samen en laat hij zien hoe we onze collectieve intelligentie beter kunnen organiseren.

 • Datum: 5 november 2024

  Tijd: 17:00 - 21:00 uur

 • Spreker: Eric Koenen

 • Kosten: €250,-

  incl. diner

Eric Koenen

Eric Koenen is oprichter van de Doorwerthgroep en de Academie voor Interventiekunde en vervult diverse commissariaten.

Koenen is een veelgevraagd spreker, zowel nationaal als internationaal, op het gebied van leiderschap, innovatie en duurzaamheid. Hij maakt daarbij steeds gebruik van kunst en filmbeelden. Dit maakt de presentaties boeiend, afwisselend en uitdagend. De afgelopen jaren hield hij honderden inspirerende presentaties, workshops en colleges, zowel nationaal als internationaal, over deze thema’s.

 • Datum: 5 november 2024

  Tijd: 17:00 - 21:00 uur

 • Spreker: Eric Koenen

 • Kosten: €250,-

  incl. diner

Eric